Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Woocommerce 3.8: τελευταία έκδοση για το 2019

Πρόσφατα άρθρα post-image-alt

Woocommerce 3.8

Το ολοκαίνουριο Woocommerce 3.8 είναι γεγονός. Σε διαδικασία ανάπτυξης και δοκιμών από τον Αύγουστο, αυτή η τελική έκδοση για το 2019 περιλαμβάνει 516 αλλαγές και βελτιώσεις από 28 προγραμματιστές! Το Woocommerce 3.8 αντιπροσωπεύει την νέα στρατηγική της WordPress για πιο συχνές, πιο σταθερές και μικρότερες εκδόσεις του λογισμικού. 

Συμβατότητα και επικείμενες αναβαθμίσεις

Η νέα έκδοση είναι πλήρως συμβατή με όλες τις προηγούμενες από την 3.0 και μετά. Ωστόσο, συνιστούμε να διασφαλίσετε ότι το υπάρχον theme και τα plugins που χρησιμοποιείται είναι συμβατά, δοκιμάζοντας το νέο Woocommerce σε test περιβάλλον. Όπως προτείνουμε πάντα, για κάθε ενδεχόμενο κάντε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας (backup) του eshop πριν από το update. Επίσης, θα ήταν πιο αποδοτικό και ασφαλές να περιμένετε λίγες μέρες για την αμέσως επόμενη  έκδοση (3.8.1) που ακολουθεί με διορθώσεις για πιθανά σφάλματα και θέματα ασφάλειας, προτού τη χρησιμοποιήσετε για το παραγωγικό περιβάλλον (live eshop). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης του WooCommerce θα βρείτε εδώ.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία απαίτηση για αναβάθμιση του WordPress και της PHP. Επομένως, οι βασικές εκδόσεις παραμένουν WordPress 4.9 και PHP  5.6.20 αντίστοιχα. Ωστόσο, στο WooCommerce 3.8 θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για την αναβάθμιση των εκδόσεων σε WordPress 5.0+ και PHP 7.0+ πριν από την επικείμενη έκδοση Woocommerce 3.9 τον Ιανουάριο του 2020.

Νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά

Το WooCommerce 3.8 περιλαμβάνει μια νέα σουίτα μπλοκ προϊόντων (product blocks) καθώς και ορισμένες τεχνικές βελτιώσεις και διορθώσεις.

Νέα μπλοκ προϊόντων για το Gutenberg editor

Τα μπλοκ προϊόντων του WooCommerce, μια συλλογή για τον Gutenberg Block Editor, σας επιτρέπουν να προβάλλετε εύκολα προϊόντα στο website σας. Παρέχονται τις ακόλουθες τέσσερις νέες μονάδες:

  • Κριτικές ανά προϊόν
  • Κριτικές ανά Κατηγορία
  • Όλες οι κριτικές
  • Αναζήτηση προϊόντων

Ένα ακόμα μπλοκ που προστέθηκε στο WooCommerce 3.8 είναι το Block Search Product που δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να αναζητήσουν ένα προϊόν από οποιοδήποτε μέρος του ηλεκτρονικού σας καταστήματος!

Άλλες βελτιώσεις

Μερικές ακόμα σημαντικές βελτιώσεις στη νέα έκδοση είναι:

  • Πλήρης υποστήριξη για την PHP 7.4
  • Αρκετά νέα hooks και φίλτρα για τους web developers
  • Ένα νέο template για την εμφάνιση ενός widget φίλτρου τιμών προϊόντος.

Πληροφορίες και άμεση ενημέρωση σχετικά με τις προηγμένες λύσεις και υπηρεσίες eCommerce  καθώς και για το σχεδιασμό – κατασκευή αυτοματοποιημένων eshop μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες σχετικά με το Woocommece 3.8 μπορείτε να βρείτε εδώ