Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Δημιουργία – κατασκευή eshop με Prestashop 8

Πρόσφατα άρθρα post-image-alt

Prestashop ένα από τα δημοφιλέστερα open source eshop 

Το Prestashop είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου με περισσότερες από 300.000 εγκαταστάσεις eshop σε όλο τον κόσμο.  Θεωρείται η κορυφαία πλατφόρμα eshop τόσο στην Ευρώπη όσο και τη Λατινική Αμερική, με μια απο τις πολυπληθέστερες κοινότητες open source που αριθμεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο μέλη. Το prestashop με περισσότερα από 7.000 πρόσθετα (add-ons marketplace) και 5.000 themes αποτελεί μια ιδιαίτερα δελεαστική και αξιόπιστη πρόταση για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ηλεκτρονικό κατάστημα γρήγορα και οικονομικά.

_ LAST UPDATE  27 / 10 / 2022  |  PUB. 2021 | FIRST PUBLISHED 7 / 2016

Προηγμένη τεχνολογία και αρχιτεκτονική

Η πολυάριθμη ομάδα προγραμματιστών του Prestashop πραγματοποιεί συχνές προσθήκες και αναβαθμίσεις στο λογισμικό με στόχο την διαρκή βελτίωση των προσφερόμενων λειτουργιών και την αξιοπιστία. Το λογισμικό ελέγχεται και ενημερώνεται διαρκώς για την ενίσχυση της αρχιτεκτονικής και της ασφάλειας. 

Το Prestashop, όπως και το Magento, βασίζεται στο πανίσχυρο Symfony framework, και περιλαμβάνει περισσότερες από 600 λειτουργίες και χαρακτηριστικά για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος. Το λογισμικό υποδομής έχει δοκιμαστεί σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες, μπορεί να διαχειριστεί εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα και χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά. 

Η τελευταία major έκδοση Prestashop 8.0 ενθουσιάζει τους φανατικούς θαυμαστές του PrestaShop με την απλότητα, την χρηστικότητα και τις απίστευτες ταχύτητες. Ιδιαίτερα στον τομέα των επιδόσεων η αναβάθμιση του μεγαλύτερου μέρους του λογισμικού σε Symfony 4.4+ και η δυνατότητα λειτουργίας σε PHP 8.1 έδειξε πως άξιζε τον κόπο με τις πρώτες δοκιμές να δείχνουν εξαιρετικά αποτελέσματα  (40% βελτίωση στο google pagespeed! ). 

Είστε έτοιμοι για το πρώτo σας βήμα στο eCommerce;

Για εσάς που θέλετε να ξεκινήσετε την επιχειρηματκή σας δράση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ενημερωθείτε για το τι ακριβώς χρειάζεται για την δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού eshop . 

Περισσότερα από 600 χαρακτηριστικά και λειτουργίες

Με την εγκατάσταση του Prestashop θα έχετε στην διάθεση σας περισσότερα από 600 χαρακτηριστικά και βασικές δυνατότητες για να προσαρμόσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα όπως ακριβώς το φαντάζεστε. Σε αντίθεση με άλλα open source συστήματα όπως το woocommerce και το virtuemart που απαιτούν την εγκατάσταση πολυάριθμων plugins στο Prestashop με ένα μόνο click έχετε στην διάθεση σας περισσότερες από 600 λειτουργίες και χαρακτηριστικά. 

Κάθε νέα έκδοση του λογισμικού ενσωματώνει περισσότερες δυνατότητες και λειτουργίες άμεσα διαθέσιμες χωρίς την ανάγκη για ιδιαίτερη παραμετροποίηση και εγκατάσταση πρόσθετων modules. 

Το Prestashop σχεδιάστηκε να εξυπηρετεί κάθε κλάδο εμπορικής δραστηριότητας με δυνατότητες εύκολης και γρήγορης προσαρμογής και όπως είναι φυσικό αποτελεί ασφαλή και αξιόπιστη επιλογή για λύσεις ecommerce που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα πλαίσια λειτουργίας ενός σύγχρονου eshop. 

Πλεονεκτήματα!

 • Πλήρης και ολοκληρωμένη πλατφόρμα e-commerce χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης πολυάριθμων plugin για ασφάλεια, αξιοπιστία και εύκολη αναβάθμιση
 • Σύγχρονη αρχιτεκτονική και τεχνολογία βασισμένη στο symfony, το πιο αξιόπιστο και γρήγορο PHP framework με το οποίο έχουν κατασκευαστεί γνωστά cms όπως το Magento και το Drupal
 • Open source λογισμικό με συχνές εκδόσεις και ενημερώσεις για ασφάλεια και αξιοπιστία (minor release σχεδόν κάθε μήνα!) 
 • Υποστηρίζεται από μια απο τις πιο μεγάλες και ενεργές κοινότητες προγραμματιστών με 760 contributors στο github!
 • Χιλιάδες διαθέσιμα themes και plugins καλύπτουν τις πλέον ιδιαίτερες απαιτήσεις
 • Δυνατα SEO χαρακτηριστικά για γρήγορη κατάταξη 
 • Με πλήρες API και σύστημα επεκτάσεων όπως hooks & core overrides για full customization και πρόσθετες λειτουργίες 

Σημεία που χρειάζονται προσοχή

 • Πολύ basic blogging σύστημα (χρειάζεται οπωσδήποτε επεκτάσεις ή χρήση εξελιγμένου blog plugin)
 • Αργό back office dashboard λόγω των στατιστικών με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να χρειάζεται η απενεργοποίηση του για να μην δημιουργεί πρόβλημα στην ταχύτητα του eshop
 • Βασικές λειτουργίες html editing για τα απαιτούμενα κείμενα και τις περιγραφές
 • Δεν περιλαμβάνει λειτουργίες μαζικού update για ορισμένα πεδία δεδομένων (για μεγάλους προϊοντικούς καταλόγους απαιτείται η εγκατάσταση ειδικού συστήματος – plugin)

Prestashop 8

Ύστερα από ένα ολόκληρο χρόνο ανάπτυξης η Prestashop ανακοίνωσε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την ολοκαίνουργια έκδοση της δημοφιλούς e-commerce πλατφόρμας το Prestashop 8.0.  Πρόκειται για  μια μεγάλη προσπάθεια βελτίωσης της πλατφόρμας και “μεταφοράς” ενός σημαντικού μέρους του κώδικα σε Symfony και PHP 8.1.  Με την βοήθεια της κοινότητας των προγραμματιστών του Prestashop που αριθμεί περισσότερα από 700 μέλη, η  νέα βασική έκδοση 8 έγινε πραγματικότητα και είναι πλέον επίσημα διαθέσιμη για χρήση σε παραγωγική λειτουργία.

Η έκδοση 8 περιλαμβάνει διορθώσεις, βελτιώσεις και νέες λειτουργίες με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας στις καθημερινές εργασίες του back office, την ασφάλεια, την σταθερότητα και την συμβατότητα με PHP 8.1 καθώς και μεγαλύτερη ευελιξία για εύκολες επεκτάσεις και βελτιώσεις. 

Prestashop releases

Prestashop 8.0

Η νέα majior έκδοση Prestashop 8 αποτελεί ένα σημαντικό βήμα καινοτομίας και τεχνολογικής αναβάθμισης (PHP8.1 και Symfony 4.4), γι αυτό επιβάλλει το πέρασμα στην αρίθμηση έκδοσης από format 1.8.x.x σε 8.x.x.  Μπορεί οι αριθμός έκδοσης ν’ αλλάζει, αλλά η διαδικασία της αναβάθμισης από 1.7.8 σε 8.0 θα το ίδιο εύκολη όσο και η αναβάθμιση απο 1.7.7 σε 1.7.8 .

Προγενέστρες εκδόσεις με βασική έκδοση  Prestashop 1.7.8

2022/07 | 1.7.8.7    – This patch release fixes 1 security issue.

2022/05 | 1.7.8.6    – 18 bugs & αρκετές βελτιώσεις απο την έκδοση Prestashop 1.7.8.5

2022/04 | 1.7.8.5    – 5 bugs απο την έκδοση Prestashop 1.7.8.4

2022/03 | 1.7.8.4    – 25 bugs and 1 security issue απο την έκδοση Prestashop 1.7.8.3

2022/01 | 1.7.8.3    – 25 bugs and 1 security issue απο την έκδοση Prestashop 1.7.8.2

2021/12 | 1.7.8.2   –  security issues της 1.7.8.1

2021/11 | 1.7.8.1   –  44 regressions (διορθώσεις-βελτιώσεις) στην βασική έκδοση Prstashop 1.7.8.0 

2021/10 | 1.7.8.0   – compatibility with PHP 7.4, that allows you to benefit from bug fixes and security patches until  12/2023

article_img_alt

Κατασκευή eShop με Prestashop & Woocommerce

Απο το 2005 έχουμε κατασκευάσει εκατοντάδες eshop και marketplaces. Με την πολυετή εμπειρία που αποκτήσαμε στην δημιουργία eshop και εξειδικευμένων e-commerce συστημάτων με Prestashop και Woocommerce μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις πιο δύσκολες επιχειρησιακές απαιτήσεις. 

Με ιδιαίτερα πλούσιο portfolio λύσεων και τεχνολογιών λογισμικού αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων εφαρμογών ecommerce & digital transformation λύσεων για να αναπτύξετε την εμπορική σας δραστηριότητα στο καλύτερο δυνατό κόστος. 

> Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα  > αφήνοντας τα στοιχεία σας εδώ