Χρηματοδότηση ΕΣΠΑ για eCommerce, eshop, ψηφιακές υπηρεσίες και αυτοματισμούς

Ενημερωθείτε για τις ενεργές και αναμενόμενες επενδυτικές δράσεις του ΕΣΠΑ που αφορούν τις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα με την εφαρμογή συστημάτων πληροφορικής, εξειδικευμένου λογισμικού και υπηρεσιών cloud.  

_ LAST UPDATE  11 / 1 / 2021  |  PUB. 2020 | FIRST PUBLISHED 5 / 2018

Επιδότηση ΕΣΠΑ για κατασκευή eshop

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 11 / 1 / 2021 # Η Δράση «e-λιανικό» αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του Ιανουαρίου 2021 και η περίοδος υποβολής θα ανακοινωθεί στην σχετική Πρόσκληση με αναμενόμενη διάρκεια τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες.

ΕΣΠΑ eSHOP  Δράση «e-λιανικό»

Προδημοσιεύθηκε το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για τη δημιουργία e-shop  ( Δευτέρα 11 ΙΑΝ 2021 ). Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχώρησε στην προδημοσίευση του οδηγού της δράσης «e-λιανικό», ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός αναμένεται να υπογράψει την προκήρυξη ως τα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις στο τύπο, το πρόγραμμα θα επιδοτεί κατά 100% την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος έως το ποσό των 5.000 € για κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ,  θα αφορά μόνο το λιανεμπόριο και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα  εντός του Ιανουριου 2021. Με αρχικό συνολικό προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ την επιδότηση αναμένεται να μοιραστούν 16.000 επιχειρήσεις. 

Δικαιούχοι της Δράσης θα είναι οι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Αναλαμβάνουμε για εσάς όλη την διαδικασία ΔΩΡΕΑΝ!

Από την αίτηση ως την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος

Δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση μπορείτε να δηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα ή σε κάποιο από τα προγράμματα επιδότησης ΕΣΠΑ που αναμένονται εντός του 2021 αφήνοντας τα στοιχεία σας εδώ Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. 

ΕΣΠΑ eSHOP e-ΛΙΑΝΙΚΟ - ΕΠΑΝΕΚ 2020-2021 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

 

Προϋποθέσεις Συμμετοχής 

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να ικανοποιούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • να έχουν κύρια δραστηριότητα το ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ  (ΚΑΔ 47 και αναλυτικοί αυτού με την εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού)
  •  Υφιστάμενες: ημερομηνία απόκτησης του κύριου ΚΑΔ  έως και  30 / 9 / 2019
  •  Νεοσύστατες: ημερομηνία απόκτησης του κύριου ΚΑΔ από 1 / 10 / 2019  έως και  7 / 11 / 2020.
 • να διατηρούν φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, δηλαδή εμπορικό χώρο για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των πελατών,
 • να έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά,
 • να έχουν ολοκληρώσει  (υλοποίηση, τιμολόγηση, εξόφληση και λογιστικοποίηση των σχετικών δαπανών) την περίοδο από 18 / 03 / 2020 έως και πριν την υποβολή της αίτησης, την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος που θα πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
  •       να λειτουργεί σε δύο γλώσσες,
  •       να λειτουργεί σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive ή dedicated mobile version,
  •       να συνοδεύεται από λογισμικά παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών,
  •       να διασφαλίζει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία (ΑμΕΑ) για όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Επιδοτούμενες Δαπάνες 

 • Eξυπηρετητές/διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών - λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία ή αναβάθμιση και λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος,
 • Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop / Laptop)
 • Αλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία / αναβάθμιση και την λειτουργία eshop  (π.χ. εξοπλισμός δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.)
 • Υπηρεσίες σχεδιασμού, κατασκευής / αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών παραγγελιοληψίας, αποθήκης, ηλεκτρονικών πληρωμών και υπηρεσιών φιλοξενίας (hosting, collocation, κτλ.)
 • Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

 

Ως έναρξη επιλεξιμότητας των δαπανών ορίζεται  η 18η Μαρτίου 2020.  Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο (PDF) της προδημοσίευσης εδώ

  Είστε έτοιμοι να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο;

  Για εσάς που θέλετε να ξεκινήσετε την επιχειρηματκή σας δράση στο eCommerce με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ενημερωθείτε για το τι ακριβώς χρειάζεται για την δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού eshop με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες marketing και πωλήσεων. 

  ΕΤΟΙΜΑ ΠΑΚΕΤΑ e-SHOP

   

  Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» 

  ΕΝΕΡΓΟ Νέα περίοδος υποβολής 31/1/2021

  Παρατείνεται για δεύτερη φορά η προθεσμία υποβολής αιτήσεων της δράσης «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων», προκειμένου στην παρούσα δύσκολη συγκυρία να επωφεληθούν περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις από τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

  Το πρόγραμμα ενισχύει υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κατά προτεραιότητα των οκτώ τομέων προτεραιότητας του ΕΠΑνΕΚ, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Αφορά επενδυτικά σχέδια από 20.000 έως  200.000 ευρώ με ποσοστό ενίσχυσης από 50% έως 65%. 

  Στους επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας του προγράμματος, μεταξύ άλλων, είναι και οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Πιο συγκεκριμένα στις επιδοτούμενες δαπάνες υπηρεσιών ecommerce περιλαμβάνονται :

  • Σχεδιασμός και δημιουργία eshop, website 
  • Εξοπλισμός πληροφορικής
  • Εξειδικευμένο λογισμικό
  • Συμμετοχή σε ελληνικά και ξένα e-marketplaces
  • Digital marketing 

  Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση χρηματοδότησης που συνοδεύεται και από ηλεκτρονικό φάκελο υποψηφιότητας στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis.

  Αναλυτικές πληροφορίες εδώ

   

  Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον εκσυγχρονισμό τους μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και συστημάτων αυτοματισμού

  ΕΝΕΡΓΟ   Περίοδος υποβολής 23/7/2020 - 15/1/2021

  Ενίσχυση νέων και υφιστάμενων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κάλυψη των τεχνολογικών τους αναγκών με τη χρήση ΤΠΕ ή/και με την ενσωμάτωση συστημάτων αυτοματισμού.

  Οι επενδυτικές ενισχύσεις που θα επιχορηγηθούν αφορούν:

  • Επενδύσεις σε ενσώματα και άυλα στοιχεία ενεργητικού όπως:
   • Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων αυτοματισμού
   • Εξοπλισμός Τεχνολογιών Πληροφορικής (hardware)
   • Λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού (software)
   • Δημιουργία ή αναβάθμιση ιστοσελίδας
  • Δημιουργία ή αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop)
  • Παροχή λοιπών υπηρεσιών (προώθησης, ασφάλειας, υποστήριξης)
  • Κάλυψη μισθολογικού κόστους νέου προσωπικού.

  Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τους δυνητικούς Δικαιούχους υποχρεωτικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) http://www.ependyseis.gr/mis με την ένδειξη «Δράσεις Περιφερειών > ΕΠ Πελοπόννησος» 2014-2020 / Δράση – Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον εκσυγχρονισμό τους μέσω της χρήσης Τεχνολογικών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και συστημάτων αυτοματισμού».

  Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

   

  Ενίσχυση επιχειρήσεων ΤΠΕ της Δυτικής Ελλάδας

  ΕΝΕΡΓΟ   Περίοδος υποβολής 10/9/2020 -  29/1/2021

  Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με έμφαση την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών σε δυναμικούς παραγωγικούς τομείς της περιφερειακής οικονομίας (μεταποίηση, πολιτισμός, τουρισμός, αγροτική οικονομία κλπ.) 

  Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να αφορούν τις ακόλουθες κατηγορίες ενισχύσεων:

  • Δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης όπου το ενισχυόμενο μέρος του έργου έρευνας και ανάπτυξης πρέπει να εμπίπτει πλήρως σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες κατηγορίες: βιομηχανική έρευνα, Πειραματική Ανάπτυξη καθώς και μελέτες σκοπιμότητας
  • Δαπάνες καινοτομίας
  • Δαπάνες εκπαίδευσης προσωπικού 
  • Δαπάνες προώθησης προϊόντων 

  Η κάθε πράξη μπορεί να αφορά είτε μόνο μία από τις παραπάνω αναφερόμενες κατηγορίες είτε συνδυασμό τους.

  Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) http://www.ependyseis.gr/mis με την ένδειξη «Δράση- ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΠΕ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».

  Περισσότερες πληροφορίες εδώ