Νέο Prestashop πιο γρήγορο και πιο ασφαλές 

Το Prestashop μετά από περίπου ένα χρόνο σε διαδικασία ανάπτυξης ανακοίνωσε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την ολοκαίνουργια δοκιμαστική (beta) έκδοση της δημοφιλούς e-commerce πλατφόρμας Prestashop 1.7.7 !  Αυτή η έκδοση είναι ακόμη μεγαλύτερη σε κώδικα από την προηγούμενη 1.7.6  και σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες εκτιμήσεις απέχει λίγους μήνες από την τελική παραγωγική έκδοση. 

Χωρίς υπερβολές, πρόκειται για  μια τεράστια προσπάθεια η οποία έφερε αποτελέσματα με την μεγάλη συμμετοχή της κοινότητας των προγραμματιστών του Prestashop (αριθμεί περίπου  650 προγραμματιστές). Κατά τη διάρκεια του έτους, εκατόν δέκα μέλη - προγραμματιστές συμμετείχαν στην ανάπτυξη και τις βελτιώσεις της νέας έκδοσης 1.7.7.  

Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει διορθώσεις, βελτιώσεις και νέες λειτουργίες με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας στις καθημερινές εργασίες του back office, την ασφάλεια, την σταθερότητα με την συμβατότητα με PHP 7.3 καθώς και μεγαλύτερη ευελιξία σε προσαρμογές και επεκτάσεις με τα νέα hooks του eshop “engine”. 

Βελτιώσεις και νέες λειτουργίες 

Fuzzy Search αναζήτηση: Το PrestaShop 1.7.7 περιλαμβάνει βελτιωμένο μηχανισμό αναζήτησης για τους πελάτες γνωστός ως "Fuzzy Search". Πρόκειται για ένα δυνατό εργαλείο που βελτιώνει την αναζήτηση καθώς εξαλείφει τα λάθη του χρήστη κατά την πληκτρολόγηση λέξεων κλειδιών στο πλαίσιο της αναζήτησης. Αυτό επιτυγχάνεται με την λειτουργία autocomplete με την οποία το σύστημα  μπορεί να κατανοήσει μερικά από τα λάθη που κάνει ο πελάτης και εξακολουθεί να είναι σε θέση να βρει το απαιτούμενο προϊόν πιο γρήγορα! 

Emoji: Η νέα έκδοση υποστηρίζει πλήρως την χρήση των γνωστών emoji εικονιδίων στα πεδία κειμένου τόσο στο eshop όσο και στο back-office. Αυτό οφείλεται στο ότι όλοι οι πίνακες της βάσης δεδομένων του συστήματος κωδικοποιούνται στο utf8bm4 από προεπιλογή, γεγονός που καθιστά δυνατή την υποστήριξη όλων των emoji.

Prestashop 1.7.7 emoji icons

 

Μετάφραση μηνυμάτων email: Με τη νέα λειτουργία γλωσσικής μετάφρασης στο module της σχεδίασης των email που αποστέλλονται απο το eshop είναι πλέον δυνατή η άμεση μετάφραση των περιεχομένων των μηνυμάτων χωρίς να χρειάζεται να αλλάζεις email template για αλλαγή γλώσσας!

Διαχείριση παραγγελιών: Οι σελίδα των παραγγελιών στο back office του eshop έχει επανασχεδιαστεί και υλοποιηθεί με το Symfony php framework. Η νέα σελίδα περιλαμβάνει αρκετές λειτουργίες για πιο εύκολη και αποτελεσματική διαχείριση των παραγγελιών από το back office. Επιπρόσθετα, ο κατάλογος των παραγγελιών επιτρέπει την μαζική και άμεση αλλαγή της κατάστασης της παραγγελίας χωρίς να χρειάζεται η προβολή φόρμας της παραγγελίας. 

Prestashop 1.7.7 new order page

 

Προεπισκόπηση παραγγελιών (preview): Ο διαχειριστής μπορεί πλέον να δει άμεσα περισσότερα στοιχεία για την παραγγελία από την λίστα αναζήτησης χωρίς να χάνει χρόνο με το μέσα-έξω μεταξύ λίστας παραγγελιών και σελιδας με τα στοιχεία της εκάστοτε παραγγελίας. Με ένα click ανοίγει κάτω ακριβώς από την παραγγελία μια μικρή καρτέλα με περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή της παραγγελίας (στοιχεία πελάτη, μεταφορική, λίστα προϊόντων κλπ.).

Ανανεωμένο user experience (UX): Το back office έχει ανανεωθεί αισθητά με βελτιωμένο UI και UX που διευκολύνει την περιήγηση και αναβαθμίζει αισθητικά το περιβάλλον λειτουργίας. Επιπρόσθετα, εφαρμόστηκαν αλλαγές στο βασικό μενού πλοήγησης το οποίο οργανώθηκε σε τρεις θεματικές ενότητες: 1.πώληση, 2. βελτίωση και 3. διαμόρφωση.

Τεχνικές αναβαθμίσεις

jQuery 3.4.1: Με τη νέα έκδοση, το back office  και το κεντρικό θέμα του PrestaShop υποστηρίζουν την πιο πρόσφατη έκδοση jQuery παντού. 

PHP 7.3: Για την βελτίωση της απόδοσης και την ασφάλεια του PrestaShop, από την έκδοση 1.7.7 η PHP 7.1.2 και οι προηγούμενες εκδόσεις δεν θα υποστηρίζονται πλέον όπως ανακοινώθηκε.

Μετεγκατάσταση σε Symfony: Με στόχο την εξ’ ολοκλήρου αναβάθμιση όλων των module του back office σε Symfony framework, 15 νέες σελίδες έγινα migrate στο πιο δημοφιλές και αξιόπιστο php framework συμπεριλαμβανομένων των σελίδων παραγγελιών, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει σχεδόν στο 55% του Back office. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το Symfony χρησιμοποιείται στα μεγαλύτερα open source cms & ecommerce projects όπως: Drupal, Magento, eZ, Typo3, Joomla, Shopware, κλπ. 

260+ διορθώσεις: Περισσότερες από 160 διορθώσεις (bug fixes) περιλαμβάνονται στην πρώτη Beta (B1) και άλλες 100 στην τελευταία Beta (B2) στις αρχές του Σεπτέμβρη, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας της πλατφόρμας. 

Latest release update

Τον Οκτώβριο προγραμματίζεται η δημοσίευση της έκδοσης Release Candidate! Η ομάδα των ecommerce experts της Synergic Software συμμετέχει στις δοκιμές και ετοιμάζεται για τις πρώτες υλοποιήσεις eshop με την πολυαναμενόμενη έκδοση Prestashop 1.7.7.1 εντός του Δεκεμβρίου 2020. 

Με πολυετή εμπειρία στην κατασκευή eshop και e-commerce λύσεων μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις πιο ιδιαίτερες επιχειρησιακές και τεχνικες απαιτήσεις. Με ιδιαίτερα πλούσιο portfolio λύσεων και τεχνολογιών λογισμικού αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων εφαρμογών ecommerce & digital transformation λύσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα και στο καλύτερο δυνατό κόστος!