Οι 10 Δημοφιλείς Τάσεις στο WEBDESIGN για το 2015

Πώς αισθάνεστε όταν βλέπετε την ιστοσελίδα σας;  Είναι αποτελεσματική και σύγχρονη ή κάνει ζημιά στην εικόνα και στις πωλήσεις σας; Αν βρίσκετε εσείς οι ίδιοι το site σας παρωχημένο και βαρετό σκεφτείτε πως θα το βρίσκουν οι επισκέπτες σας;

 

Οι 10 Δημοφιλείς Τάσεις στο WEBDESIGN για το 2015

Με δεδομένες τις εξελίξεις στο στυλ, τη μόδα και την τεχνολογία ακόμα και ένα site δύο ετών μπορεί να μοιάζει κουραστικό και μονότονο. Η διαδικτυακή σας βιτρίνα θα πρέπει να εκφράζει το σημερινό σας πρόσωπο γι αυτό λέμε ναι στην ανανέωση !!
Παρακάτω αναφέρουμε τις 10 τελευταίες και πιο hot τάσεις στο Webdesign οι οποίες αναμένεται να κυριαρχήσουν μέσα στο 2015 και να κάνουν το site σας πιο μοντέρνο, ελκυστικό και ξεχωριστό από τα υπόλοιπα: 

1. Responsive or “Go home”: H τάση που έγινε φιλοσοφία! Responsive web design είναι ο σχεδιασμός μιας έξυπνης ιστοσελίδας που προσαρμόζει αυτόματα τόσο το μέγεθος όσο και το περιεχόμενο της (μενού, εικόνες, κείμενα) ανάλογα με τις διαστάσεις της οθόνης και τις συσκευές που χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης. Με λίγα λόγια η ιστοσελίδα σας κρίνεται αναγκαίο να είναι προσαρμοστική και ευέλικτη και να προσφέρει στον επισκέπτη τη καλύτερη δυνατή περιήγηση(user experience) σε κάθε συσκευή ( iphones, ipods, tablets etc.).

Οι 10 Δημοφιλείς Τάσεις στο WEBDESIGN για το 2015

2. Έμφαση στην τυπογραφία:Tέλος στις βαρετές γραμματοσειρές !! Οι νέες τάσεις ενθαρρύνουν την έντονη τυπογραφία και δίνουν έμφαση στα μεγάλα μεγέθη. Οι designers πλέον έχουν απίστευτες δυνατότητες δημιουργίας καθώς πολλές και ενδιαφέρουσες γραμματοσειρές είναι πλέον δωρεάν (Google fonts). Tα τεράστια Fonts σε συνδυασμό με τις full Screen Images και τα Ghost buttons προσδίδουν στο site σας επιβλητικότητα, μεγαλοπρέπεια και κλέβουν τις εντυπώσεις. 

Οι 10 Δημοφιλείς Τάσεις στο WEBDESIGN για το 2015

3. Background images και videos: Αφήστε για λίγο στην άκρη τον Slider και παίξτε με μεγάλες και εντυπωσιακές εικόνες που θα αναδείξουν την ιστοσελίδα σας και θα της δώσουν προσωπικότητα και στυλ. Χρησιμοποιείστε υψηλές αναλύσεις και διάφορους τρόπους επεξεργασίας χωρίς περιορισμούς! Λιγότερα κείμενα και περισσότερα video: Εντυπωσιάζουν και διασκεδάζουν το κοινό σας καταργώντας τα βαρετά μακροσκελή κείμενα. Φανταστείτε ένα όμορφο βίντεο στο site σας που γεμίζει την οθόνη;

Οι 10 Δημοφιλείς Τάσεις στο WEBDESIGN για το 2015

4. Flat design- Material design: Απλό, λιτό και απέριττο!! Το flat design είναι η τάση που εξυπηρετεί κυρίως στο mobile interface. Είναι λιτό, σαφές και διεγείρει τη φαντασία! Καθαρά όμορφα γραφικά χωρίς σκιές, βαθύνσεις, φίλτρα και άλλα στοιχεία δίνουν μια 3D εικόνα στο εικαστικό.Το material design ουσιαστικά πρόκειται για την απεικόνιση ενός τρισδιάστατου αντικειμένου σε δύο διαστάσεις. Το material design της Google είναι το καλύτερο παράδειγμα του συγκεκριμένου στυλ.

Οι 10 Δημοφιλείς Τάσεις στο WEBDESIGN για το 2015

5. Ghost buttons: Μια τάση που θα επικρατήσει και το 2015! Ταιριάζουν απόλυτα σε websites και        εφαρμογές που διαθέτουν έναν minimal ή flat user interface ή μεγάλης κλίμακας  background (images,          videos).

  

Οι 10 Δημοφιλείς Τάσεις στο WEBDESIGN για το 2015

6. Card design: Ένα πολύτιμο εργαλείο! Αυτή η τάση έχει αποδειχτεί χωρίς αμφιβολία ένα σπουδαίο εργαλείο για τους designers που σχεδιάζουν  responsive websites. Οι κάρτες είναι ένας καλός τρόπος να διατηρείς την απλότητα και να κάνεις αναδιάταξη των στηλών χωρίς να δημιουργείς ένα χάος. Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε γενικά δεδομένα χωρίς ταλαιπωρία. Συνίσταται για portals  που στην ίδια σελίδα θέλουν να παραθέσουν άπειρα θέματα.

Image removed.

7. Parallax Scrolling: Είναι μια εξαιρετική τεχνική κύλισης ηλεκτρονικών αντικειμένων με σκοπό να   προσδώσει ένα τρισδιάστατο εφέ μετακίνησης στο χώρο.

Οι 10 Δημοφιλείς Τάσεις στο WEBDESIGN για το 2015

8. More scrolling-Less clicking: Όσο οι ανάγκες των mobile users αυξάνονται τόσο το webdesign θα πρέπει να προσαρμόζεται για να τις ικανοποιεί. Τα πλεονεκτήματα του scrolling είναι:

  • Ευκολία και λειτουργικότητα στην πλοήγηση (scroll down-up).
  • Μεγαλύτερη αμεσότητα στην αλληλεπίδραση με τον user. 
  • Ταχύτατη φόρτωση θεμάτων  όσο ο χρήστης κάνει scroll προς τα κάτω. 
Οι 10 Δημοφιλείς Τάσεις στο WEBDESIGN για το 2015

9. Storytelling design: Το περιεχόμενο εξακολουθεί να διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό. Το  storytelling design ή σχεδιασμός αφήγησης μπορεί ν' αποτελέσει το καλύτερο εργαλείο για την προώθηση και διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών. Επίσης μπορεί να βελτιώσει τη διαδραστικότητα μεταξύ των επισκεπτών και του website και να σας βοηθήσει να παρουσιάσετε πληροφορίες για την εταιρεία σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

 

Οι 10 Δημοφιλείς Τάσεις στο WEBDESIGN για το 2015

10. Hidden Main Menus: Έως ότου ό χρήστης κάνει κλικ στο ανάλογο εικονίδιο  το βασικό μενού παραμένει κρυφό. Ο συγκεκριμένος τύπος σχεδιασμού έχει υιοθετηθεί από πολλούς designers τα τελευταία χρόνια. Εξυπηρετεί κυρίως sites που χρειάζονται περισσότερο χώρο για το περιεχόμενο τους προσφέροντας απλότητα και μινιμαλιστική διάθεση.

Οι 10 Δημοφιλείς Τάσεις στο WEBDESIGN για το 2015