Κατασκευή eshop με το νέο Prestashop 

Πριν λίγους μήνες η βασική ομάδα ανάπτυξης του PrestaShop αποφάσισε να κάνει πιο άμεση και τακτική την διαδικασία κυκλοφορίας νέων εκδόσεων κώδικα. Έτσι, έξι περίπου εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του 1.7.6.4, το PrestaShop 1.7.6.5 είναι άμεσα διαθέσιμο!

Παρόλο που το Prestashop 1.7.6.5  είναι ουσιαστικά έκδοση συντήρησης (maintenance release) πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική έκδοση, καθώς δεν διορθώνει μόνο λειτουργικά προβλήματα των εκδόσεων 1.7.6.0 έως 1.7.6.4, αλλά αντιμετωπίζει αρκετά ζητημάτα ασφαλείας από την έκδοση 1.5 έως και την 1.7!  Αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των μηχανικών της Prestashop αλλά και της μεγάλης κοινότητας των προγραμματιστών της (600+ μέλη!) για την περεταίρω αναβάθμιση της ασφάλειας της πλατφόρμας που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες. Στο εξής, η PrestaShop θα επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην ασφάλεια και τα ζητήματα αξιοπιστίας του eshop. 

Σημαντικές βελτιώσεις και η νέα αρχιτεκτονική

Η πορεία των μελλοντικών εκδόσεων του Prestashop θα επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες: την εξέλιξη του eshop με σύγχρονες λειτουργίες, την ενδυνάμωση της ασφάλειας και την βελτίωση της ποιότητας του κώδικα και της διαλειτουργικότητας με την συνολική αναβάθμιση της αρχιτεκτονικής του συστήματος. Στα πλαίσια αυτά βρίσκεται σε εξέλιξη μια ιδιαίτερα μεγάλη σε εύρος εργασία αλλαγής και αναβάθμισης των βασικών στοιχείων του πυρήνα του λογισμικού σε τεχνολογές όπως το symfony framework (το πιο προηγμένο και αξιόπιστο PHP application framework) και το ιδιαίτερα δημοφιλές και σύγχρονο progressive javascript framework το vue.js.

Vue.js Prestashop 1.7.6

Εκτός από την αξιοπιστία και την ασφάλεια, στόχος της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού της πλατφόρμας είναι η επεκτασιμότητα και η ευελιξία στην χρήση της για την δημιουργία καινοτόμων ecommerce λύσεων με τεχνολογίες mobile και iot χωρίς την χρήση του web front office. Οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το prestashop σαν headless cms δημιουργώντας σύγχρονες ecommerce εφαρμογές και eshop με διαφορετικές τεχνολογίες user interface για διαφορετικά κανάλια προβολής και πωλήσεων. Περισσότερα τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με το prestshop και τις υπόλοιπες open source και cloud πλατφόρμες eshop μπορείτε να δείτε εδώ